Híreink > Zöld óvoda

Zöld óvoda

A Zöld Óvoda cím állami elismerés az oktatásért és a környezetvédelemért felelős miniszter által adományozott. Ez az eljárás erősíti a Zöld Óvoda cím szakmai rangját.

Azon óvoda pályázhat, amelynek helyi nevelési programjában kiemelt helyet foglal el a környezeti nevelés, és az elmúlt három évben sikeresen valósított meg ehhez kapcsolódó tevékenységet. Cél, hogy az óvodáskorú gyermekek élményeken, tapasztalatokon keresztül ismerkedjenek meg a környezettudatos életvitellel.

2011.-ben 178 intézmény nyerte el a Zöld Óvoda címet. 116 pályázó először nyerte el a címet, míg 62 már előzőleg minősített jelentkező újabb 3 évre lett Zöld Óvoda.

Az először pályázó intézményeknek a Zöld Óvoda Kritériumrendszer 60%-át, a címet másodszor elnyerni kívánóknak a 80%-át kell teljesíteniük. EZ SIKERÜLT A MESEVÁR ÓVODÁNAK IS!!!

A pályázni kívánók Önértékelésük alapján bizonyították, hogy óvodájukban az elmúlt három évben teljesítették a Zöld Óvoda Kritériumrendszerében megfogalmazott elvárásokat. Ilyen például a csoportszobák környezettudatos berendezése növényekkel és természetes díszítőelemekkel, a komposztáló működtetése, madáretetők közös barkácsolás a szülőkkel, s használatuk, kerttervezés, bővítés a növények faj- és fajtaválasztékával.

Bizonyították, hogy óvodájukban dolgozó óvodapedagógusok tisztában vannak a fenntarthatóság fogalmával, és példát mutatnak a gyerekeknek, a szülőknek az egészséges, környezettudatos életmódra.. a nyertesek három évig használhatják a Zöld Óvoda címet és logót, ami ismételt pályázat útján nyerhető el.

A Zöld Óvoda cím minősítésért tanúsító okleveleket 2011. szeptember 27-én, 11.00 órakor ünnepélyes keretek között adták át Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a vidékfejlesztési Minisztérium és Nemzeti Erőforrás Minisztérium képviselői.

Dobosné Kerepeczki Mária

SpamPoison - Spam 
Csapda - powered by cmsimple.dk - template by cmsimple-styles.com