Híreink > Nyári óvodai élet

Nyári óvodai élet

Tudnivalók a nyári óvodai élettel kapcsolatban

 

Nyáron az óvodánkban összevont csoportok működnek, mindig a gyereklétszámhoz igazítva, a megfelelő számú pedagógussal. Június 18 – tól két összevont csoporttal működik az óvodánk. Az elnyert energetikai pályázat keretein belül felújításra kerülnek a földszinten levő mosdóhelységek, ezáltal az emeleti csoportokban fognak működni az összevont csoportok. A nyári élet főleg az udvaron, nagy területen zajlik.

Fontosnak tartjuk, hogy nyáron is különböző tevékenységeket ajánlunk a gyermekek számára, hogy ők mindig érdeklődésüknek és kedvüknek megfelelően választhassanak.

Betegség után nyáron is csak orvosi igazolással jöhetnek a gyerekek, de nyaralás után, szünet után nem kérünk orvosi papírt.

A gyerekek zsákját, váltócipőjét, fogkeféjét, egyéb benti holmiját érdemes hazavinni, ha a gyerek hosszabb ideig nem jön az óvodában, nehogy véletlen elkeveredjen. Az óvodába járó gyerekek zsákját, váltócipőjét az üzemelő csoport öltözőjében kell elhelyezni, egy tetszőleges jelnél, hiszen az egész óvodában több gyereknek is lehet ugyanaz a jele. Kérjék az óvodapedagógus, vagy a dajka segítségét. Az első nap az ágyneműt, a dadus néninek kell odaadni, aki a megfelelő helyre fogja elrakni. Lehetőleg a gyerek minden felszerelésében (váltócipő, ágynemű, stb.) legyen jel, vagy név. A fogkeféjén is legyen rajta a jele, és a nevének a kezdő betűje, a fogmosó poharat a dadus néni biztosítja a saját csoportból.

A gyerekek öltözőzsákjában legyen váltóruha. A zsákban, vagy a felette lévő polcon legyen egy melegebb ruha is. (Ha hirtelen hűl le a levegő, de nem esik, és ki tudunk menni az udvarra, ne fázzon a gyermek.) Az udvari lábbeli ne legyen papucs, mert az balesetveszélyes a mászókán, illetve a futkározás közben. Természetesen nyáron is szükség van benti váltócipőre, hogy a homokot, port ne hordjuk be a terembe, mosdóba. Az udvari váltóruha (zokni, rövidnadrág, póló) a gyerekek közérzete érdekében és a csoportszoba tisztasága miatt fontos. Udvari játék után az izzadt, poros, homokos ruhát lecseréljük, kérjük ezt a váltást is biztosítsák.

Reggeli és mosdóhasználat után az udvarra (kb. 930) megyünk játszani. A gyerekek bőrét még otthon be lehet kenni napvédő krémmel. Óvodánk pályázaton nyert napvédő krémet, azzal reggeli után a délelőtti udvari játék idejére kenjük be a gyerekeket. Könnyű, nyári sapka viselése is ajánlott, bár általában árnyékos udvarrészen játszunk.

Ebédelni kb. 1130 – kor jövünk be az udvarról. Akit ebéd után szeretnének hazavinni, az 1230 és 1300 óra között már jöhet a gyerekért.

A délutáni pihenő 1445 – ig tart. Uzsonna után ismét az udvarra megyünk, ha az időjárás megengedni.

A délután érkező szülők az udvarról vihetik haza a gyerekeket, ahol a csoport és az óvónő is tartózkodik és a gyerekkel együtt elköszönni, hogy az óvónő a távozó gyerekeket számon tudja tartani. Ez nagyon fontos, ezzel segítik az óvónő felelősségteljes munkáját az összevont csoportban is.

A gyerekek érdekében kérjük a fenti tudnivalók betartását. A hiánytalan felszerelés, a napirend, szokásrend betartása a gyerekek biztonságérzetét is növelik, az összevont csoport, a számára ismeretlen óvónéni miatt előforduló szorongást is csökkenti.

 

 

 

Kellemes nyarat, jó pihenést kívánunk!

Felsőpakonyi Mesevár Napköziotthonos Óvoda dolgozóiSpamPoison - Spam 
Csapda - powered by cmsimple.dk - template by cmsimple-styles.com